Головна Кулінарія Осіння класика: як приготувати гарбузову кашу з пшоном на молоці
Кулінарія

Осіння класика: як приготувати гарбузову кашу з пшоном на молоці

Поділитися
Поділитися

Гарбузова каша з пшоном — це ідеальна осіння страва, яка не лише радує смаком, а й забезпечує організм вітамінами А, С, Е, клітковиною та білком. Вона поживна, ароматна й дарує відчуття домашнього затишку.

Необхідні інгредієнти

  • гарбуз — 500 г
  • пшоно — 200 г
  • молоко — 1 л
  • цукор — 4 ст. ложки
  • паличка кориці — 1 шт.
  • вершкове масло — 100 г
  • сіль — за смаком

Покроковий рецепт

  1. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, наріжте кубиками.
  2. Пшоно промийте кілька разів у холодній воді до прозорості, потім залийте окропом на 1–2 хвилини.
  3. У каструлі доведіть до кипіння молоко, додайте цукор, сіль, гарбуз і паличку кориці. Варіть на середньому вогні близько 20 хвилин.
  4. Додайте промите пшоно, зменшіть вогонь і варіть ще 30 хвилин, поки каша не стане густою і м’якою.
  5. Наприкінці додайте вершкове масло, добре перемішайте і подавайте страву до столу.

Гарбузова каша з пшоном — це не лише смачно, а й корисно, особливо в сезон осінніх холодів. Смакуйте з родиною та діліться теплом домашнього затишку!

Поділитися

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Стрічка новин

Зеленський закликав нардепа Гончаренка йти на фронт замість військових

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народного депутата Олексія Гончаренка із пропозицією особисто стати до лав Збройних сил України та долучитися до боротьби...

Юлія Свириденко стала новою прем’єр-міністеркою України: як голосували депутати

Верховна Рада України призначила Юлію Свириденко на посаду прем’єр-міністерки. Відповідне рішення підтримали 262 народних депутати під час сьогоднішнього голосування у парламенті. Свириденко, яка...

Мангал по-українськи: картопля із салом під відкритим небом

Якщо хочеться простого, ситного й ароматного блюда на природі – спробуйте приготувати картоплю з салом на мангалі. Це ідеальний варіант для сімейного або...

Схожі статті

Мангал по-українськи: картопля із салом під відкритим небом

Якщо хочеться простого, ситного й ароматного блюда на природі – спробуйте приготувати...

Літній фаворит: як приготувати зелений борщ із щавлем

Зелений борщ із щавлем — справжня класика української кухні у весняно-літній сезон....

Картопляний торт із грибною начинкою: оригінальний рецепт панського деруна

Пропонуємо незвичайний варіант традиційних дерунів у вигляді багатошарового картопляного торта з соковитою...